VAKIF BAŞKANIMIZ SAYIN AHMET YEŞİLYURT 4 YILLIK BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDEKİ İCRAATLARINI ANLATIYOR | 25 Ekim 2016 Salı

Göreve geldiğimiz 20.12.2012 yılından itibaren yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında, aşağıda belirtilen kararlar alınmıştır;
1) Köyümüzdeki kız Kuran kursumuzun maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanması.
2) 4 yıllık üniversite kazanan öğrencilerimize burs verilmesi.
3) Cenaze evlerine 3 gün süre ile kahvaltı ve yemek verilmesi.
4) Köyümüzdeki Kuran kursu binasının ve İstanbul'da bulunan vakıf binasının tadilat-tamirat ve onarım işlerinin yapılması ve 4 yıllık planlama kapsamına alınıp sonuçlandırılması.

Yukarıda belirtilen 1.madde gereği köydeki kız Kuran kursu öğrencilerinin maddi ve manevi giderleri karşılanıp 2 yıl içerisinde hafızlık belgeleri, icazet merasimi ile birlikte verilmiştir.
     İcazet merasimi müftülerimizin, hocalarımızın, köyümüzün ve civar köylerin katılımıyla muhteşem bir organizasyon yapılarak ve ikramda bulunularak Çay TV'den canlı yayın yapılarak sonlandırılmıştır.
     Yukarıda belirttiğimiz 2.madde gereğince 4 yıl eğitim-öğretim hakkı kazanmış üniversite öğrencilerimize vadettiğimiz gibi düzenli bir şekilde 2013 yılı itibariyle 200 TL aylık burs verilmektedir.
     Yukarıda belirttiğimiz 3.madde gereğince cenaze evlerine 3 gün süreyle kahvaltı ve yemek verilmektedir.
     Yine yukarıda belirttiğimiz 4.madde gereğince köyümüzdeki Kuran kursu öğrencilerimizin daha iyi bir mekanda ikamet etmeleri ve daha verimli olabilmeleri açısından binamızın gerekli tadilat ve onarım işleri tamamlanmış ve merkezi kalorifer sistemine geçilerek öğrencilerimize daha konforlu ve sıcak bir ortam hazırlanmıştır.
     Bu sistemin yapılmasında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Sayın Seyfi ÖZDEMİR'e şahsım ve vakfımız adına teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.
     Yine İstanbul'da bulunan ve vakfımızın tek gelir kaynağı olan vakıf binamızın da eski yapı olması nedeniyle tamirat ve tadilata alınıp çatının yeniden yapılması, dış cephe ve ısı yalıtım mantolamasının yapılması, dış cephe ısıcam ve plastik doğramanın yapılması,megafon sisteminin yapılması,apartmanın giriş kapısının yenilenmesi,banyo zemininin kalebodurlarının yenilenmesi, banyolara duşa kabin yapılması ve iç kapıların yenilenmesi tamamen bitirilip kiracılara teslim edilmesi sağlanmıştır.
     Yukarıda bahsi geçen tadilat ve tamiratlarda bizlerden maddi ve manevi desteğini esirgemeyen köyümüzün iş adamlarına, köylü kardeşlerimize, kız kuran kursu binasının tadilatında ve icazet merasiminde desteklerini esirgemeyen vakıf yönetimine, destek olan kuran kursu eski başkanımız Sayın Tufan Yeşilyurt ve yönetimine, vakfımızın kurucu başkanı Mustafa Özdemir’e desteklerinden dolayı teşekkür ve şükranlarımı arz ediyorum.

VAKIF BAŞKANI
AHMET YEŞİLYURT